Frej

206.JPG

Frej i TV-Syd

Tv-Syd var på besøg og hilse på Frej da han var helt ung, det kom der en hyggelig lille historie ud af:

www.tvsyd.dk

Nyfødt krondyrkalv.

Den lille krondyrkalv blev født d. 1.juli kl. 18, da Johannes var på fodretur med gæsterne. Derfor opdagede han, at den lille kalv blev forladt af sin mor. Efter at have observeret den i nogle timer besluttede vi at tage den forladte kalv med hjem og forsøge at opflaske den.

Menneske-forældre

Den lille blev hentet i bil og undervejs hjem accepterede han at mennesker nu var hans familie. Ifølge bøgerne er det meget vigtigt at det er den samme person der passer kalvene de første dage, så vi var lidt spændte på om det nu gav døgnarbejde for en person, men disse bøger havde Frej heldigvis ikke læst fandt vi ud af. Mens de sad I bilen og ventede på at vi andre fik skaffet mælk blev den lille døbt Frej
Billede0370.jpg

Livet som Frej.

Sådan en lille størrelse skal have noget mælk og i mangel på moderes mælk, fik vi fat i noget råmælk fra en Jerseyko, som den lille fik i flaske. Igen havde han ikke læst i bøgerne, for de skulle være meget vanskelige at få til at sutte, men Frej tog kun et øjeblik om at tømme flasken. Herefter var det hver 3. time han skulle have flaske, dag og nat. Lige når vækkeuret ringede var det knap så sjovt at skulle op, men når man først var ved det lille dyr, var han jo ikke til at stå for. Hver gang vi fodrede Frej fik han også en tur ud i haven, så han kunne få styr på de lange stænger.
040720124548.jpg

Frej hygger sig med campisterne

Da Frej blev lidt større, omkring en lille måned, begyndte han at tage mod besøg af campister. I starten var det i haven, hvor folk sad og ventede på den lille når han kom ud. Men efterhånden som der kom flere og flere folk blev den lille fyr stresset af det og vi ændrede taktik, ved at lade ham komme løs i juletræerne, så han frit kunne gå til og fra folk. Efterhånden som han blev større blev han også mere vild og vi fik svært ved at styre ham ind imellem. Han kom altid tilbage, men faren var jo at han ville komme ud foran en bil eller løbe hen til en (sulten) hund, eftersom han var sikker på han var et menneske manglede han jo dyrenes normale, instinktive frygt for rovdyr.
IMG_3298.JPG

Frej flytter i egen bolig

Derfor lavede vi en lille ”lejlighed” til ham nede i hegnet ved de andre krondyr. Han fik en lille hule han kunne sove i, for små kalve er programmeret til at når mor går, så skal de lægger sig og blive liggende, derfor lå han meget i sin hule. Samtidig fik han også et stykke græs hegnet ind til, så han måske lige så stille kunne komme i gang med at græsse. Når vi var ved ham så fik han lov at komme ud i det store hegn og han kunne rigtig få brugt en masse krudt, få løbet alt det han ville, få badet osv. De andre krondyr var bange for ham, det så mest ud som om de slet ikke kunne finde ud af hvad han var for en størrelse og han vidste heller ikke helt hvad han skulle gøre ved dem.
Lige så stille gik det bedre og han begyndte at spise lidt græs, han vidste at han kunne søge ”tilflugt” i hans lejlighed, for de andre turde ikke gå derind, så han fik lov at have døren åben så han selv kunne bestemme.
Frej er ved at være en stor dreng nu, han får stadig sutteflaske 2 gange om dagen, men det er nu græs og hø der er hovedbestanddelen af hans foder.